REGIO - START PROJECTVOORSTEL LOKAAL PARTNERSCHAP MAASLAND

Op 19 juli startte de regio Maasland als eerste in Limburg aan het uitwerken van een projectvoorstel voor oproep 208 "lokale partnerschappen" van Europa WSE. Maar, wat houdt dit eigenlijk in?

Europa WSE (voorheen ESF Vlaanderen) wil met de oproep samenwerkingen tot stand brengen tussen VDAB, lokale overheden en andere relevante dienstverleners

Samen zullen zij ondersteuning bieden aan werkenden of niet-beroepsactieven met een complexe multiproblematiek die omwille van die multiproblematiek niet terecht kunnen binnen het bestaande reguliere aanbod. 

In juni vond een heel selectieproces plaats, waarbij een jury bestaande uit VDAB, lokale besturen en een extern jurylid op zoek ging naar de juiste partners. Arktos, CGG Kohesi, CAW Limburg, Emino en Stebo werden weerhouden. 

Samen met VDAB en de lokale besturen en met ondersteuning vanuit het ondersteuningsteam Capacity Building - Lokale Partnerschapping gingen we aan de slag. Na een vijftal dagen werd heel wat input verzameld dewelke we kunnen verwerken in ons projectvoorstel.

Op de foto's bij dit nieuwsbericht zie je iedereen aan het werk. 

Bedankt aan de partners voor hun engagement, inzet, flexibiliteit en eerlijkheid. Hoewel het geen evidentie is zal dit team de opdracht ongetwijfeld tot een goed einde brengen. 

Bedankt aan Cato, Ann, Tinne, Dries en hun collega's voor de ondersteuning

De oproep kan je hier terugvinden. 

Gepubliceerd op woensdag 19 juli 2023 9 u.