REGIO - UPDATE PROJECT KUNST-WERK IN HET MAASLAND

De deelneemsters van Kunst-Werk, een project gericht op de (re-)integratie van kwetsbare vrouwen, hebben in de lente niet stilgezeten. Ontdek hier welke activiteiten er op het programma stonden.

Een overzicht van hun activiteiten kan je terugvinden in de afbeelding bij dit nieuwsbericht. Soma vzw op de Pauwengraaf is de laatste maanden echt hun thuis geworden. Wekelijks sluiten er bezoekers van Soma vzw aan om deel te nemen aan de activiteiten van Kunst-Werk, en omgekeerd. 

In de maand maart leerden de dames samen over de Ramadan en Pasen. Ieders eigen ervaringen en tradities werden gedeeld, daarnaast konden de deelneemsters uitleggen wat deze vieringen voor hen betekenden. Om af te sluiten werden er mooie versieringen gemaakt om de locatie in te kleden. 

In april werd er gewerkt aan digitale vaardigheden. Dat ging van e-mails versturen, tot werken met ItsMe en het versturen van kaartjes. Daarnaast ontdekten de dames ook het internet.

In mei keerden de deelneemsters terug naar de natuur. Er werden bloemen geknutseld en stenen geschilderd. Die stenen werden verstopt in Maasmechelen en omstreken tijdens de wandelingen. 

In juni startte de zomer en maakten de dames zonnevangers om de eerste zonnestralen op te vangen. Er werd tijd gemaakt om te picknicken en elkaars hapjes te proeven. 

Gepubliceerd op woensdag 2 augustus 2023 9 u.