WERK - JOBBEURS SCOOR EEN JOB IN HET MAASLAND LOKT ZO'N 250 BEZOEKERS

Op dinsdag 23 mei konden er geen goals, maar jobs gescoord worden in het gemeentelijk sportstadion, thuisbasis van Patro Eisden Maasmechelen. 250 bezoekers ontdekten vacatures van meer dan 20 lokale werkgevers uit de sectoren transport, logistiek en industrie.

De jobbeurs is een samenwerking tussen Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen en VDAB. Bedrijven zoals H.Essers, Wienerberger, ALRO, Vandersanden, Ellimetal en Benepack waren aanwezig, op zoek naar chauffeurs, magazijniers, operatoren, technici, … 

Op de jobbeurs konden bezoekers ook zelf ervaren hoe het eraan toegaat op de werkvloer, dankzij de mobiele opleidingsstanden en simulatoren van VDAB. De jobbeurs was een succes, met meer dan 250 bezoekers, waaronder ook studenten van campus De Helix uit Maasmechelen. De aanwezige werkgevers zagen heel wat goede kandidaten voor hun vacatures. 

Arbeidsmarktcijfers Maasland
Eind april waren er in het Maasland (Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen) 3.441 werkzoekenden zonder werk. Bijna de helft is kortgeschoold en iets meer dan één op drie heeft een arbeidsbeperking. Eind maart waren er 820 openstaande vacatures in de regio.

Joris Philips, provinciaal directeur VDAB Limburg:
“Voor deze jobbeurs brachten we werkzoekenden en werkgevers samen op een unieke locatie. Samenwerkingen met lokale besturen, zoals hier in regio Maasland, zijn voor VDAB cruciaal bij het organiseren van jobbeurzen. Lokale besturen staan dichtbij de mensen en weten wat er leeft. Dit initiatief is dan ook de perfecte vertaling van onze slogan ‘Samen sterk voor werk’. Ik ben blij om te zien dat er vandaag volop ‘gescoord’ werd.”

Raf Terwingen, burgemeester Maasmechelen:
“Vorig jaar ondertekenden de Maaslandse lokale besturen een samenwerkingsovereenkomst met VDAB waarin doelstelling en acties werden opgenomen om samen te werken aan het verhogen van de werkzaamheidsgraad. Na het succes van de jobbeurs “scoor een job in Maasmechelen” gericht op de sectoren horeca en retail in oktober 2022 zijn we verheugd om onze schouders te kunnen zetten onder een jobbeurs op Maaslands niveau. Deze jobbeurs gericht op de sectoren transport, logistiek en industrie is een mooi voorbeeld van hoe de samenwerkingsovereenkomst in de praktijk wordt omgezet.”

Jo Brouns, Vlaams minister van Werk:
“Lokale besturen staan veel dichter bij de mensen, zij weten wat er leeft. Koppel dat aan de expertise die VDAB kan aanreiken en we hebben de oplossing om verder richting die 80% werkzaamheidsgraad te werken. Deze vijf Maaslandse gemeenten houden samen met VDAB de nodige vinger aan de pols. Door hun expertise te bundelen slagen ze erin om werkzoekenden en werkgevers op deze unieke locatie bij elkaar te brengen. Zo kiezen we samen en lokaal voor werk. Dat is exact wat ik wil bereiken met de Werkgelegenheidsconferentie.”

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023 15 u.