Bekendmaking en communicatie

Ook bekendmaking van de lokale sociale economie is een belangrijke doelstelling voor de interlokale vereniging sociale economie Maasland. Daarom werden er verschillende initiatieven uitgewerkt:

  • De digitale folder en kortfilm geven een goed beeld van de sociale economie in de Maaslandse gemeenten Kinrooi, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen en Lanaken. In de folder kom je te weten wat de sociale economie bedrijven voor jou als particulier, bedrijf of lokale overheid kunnen betekenen. De film werd gemaakt naar aanleiding van de opstart van het intergemeentelijk samenwerkingsverband. 
  • De nieuwsbrief sociale economie Maasland verschijnt twee keer per jaar. Je leest hier alle updates over sociale economie (algemeen en regionaal) en tewerkstelling. Inschrijven kan via deze link.
  • De website sociale economie Maasland is bedoeld om zowel particulieren als bedrijven (zowel uit het reguliere circuit als uit de sociale economie) en andere geïnteresseerden te informeren. Daarnaast vind je hier alle informatie over de sociale economie bedrijven in het Maasland en wat ze voor jou kunnen betekenen. Verder lees je hier ook alle nieuws (algemeen, regionaal en projecten of acties die georganiseerd worden) en informatie over sociale economie (werkvormen en regierol).
  • Sociale media (Facebook en LinkedIn)