REGIO - 40 DEELNEMERS ONTDEKKEN DUAAL LEREN IN MAASMECHELEN

De week van het duaal leren kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. PTS Maasmechelen en het lokaal bestuur sloegen daarom de handen in elkaar en nodigden werkgevers uit om hen warm te maken voor duaal leren. Het resultaat?

De refter van PTS zat vol! Zo'n veertig enthousiaste werkgevers gingen in op de uitnodiging. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor hen immers niet evident om geschikt personeel te vinden. Duaal leren kan antwoorden bieden: als werkgever sta je immers zelf mee aan het roer om leerlingen op te leiden op jouw werkvloer en op maat van jouw bedrijf. 

Na ontvangst werden de deelnemers verwelkomd door schepen van onder andere onderwijs en tewerkstelling Ronny Westhovens. Vervolgens luisterde iedereen aandachtig naar een toelichting over duaal leren door Christel Borghoms, coördinator duaal leren van PTS Maasmechelen.

Na een korte pauze gingen we dieper in op duaal leren door middel van een panelgesprek tussen een leerling en zijn werkgever, de coördinator duaal leren en een leerlingenbegeleider LOA waarin de meerwaarde van duaal leren voor alle partijen aan bod kwam. Ze deelden hun eigen ervaringen met duaal leren en bespraken ook eventuele valkuilen

Als afsluiter van deze leerrijke ochtend en voormiddag kregen de deelnemers een overheerlijke netwerklunch aangeboden. De aspergesoep en broodjes werden natuurlijk klaargemaakt door de leerlingen van duaal leren. 

Wil je zelf meer informatie over duaal leren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Christel Borghoms, coördinator duaal leren bij PTS Maasmechelen. Dat kan telefonisch via 089 77 09 48 of per mail via christel.borghoms@limburg.be

Gepubliceerd op donderdag 25 april 2024 9 u.